Малі ремонти в Сергіївці

9.02.2023

Кожного дня ми захоплюємося нашими мужніми та сильними співвітчизниками, котрі попри найжахливіші трагедії та випробування продовжують триматися та вірити в краще!

Днями разом з колегами з Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), у співпраці з котрими реалізовували проєкт «Малі та середні ремонти в Житомирській, Миколаївській, Одеській, Дніпропетровській, Полтавській і Запорізькій областях», відвідали Сергіївку.

Це курортне містечко сильно постраждала через ракетне влучання влітку минулого року — загинули люди, були пошкоджені сотні квартир від ударних хвиль.

Протягом кількох місяців ми реєстрували людей на отримання фінансових грантів для проведення малих ремонтів, щоб вони могли підготуватися до зимування, а тепер учасники проєкту зустрічали нас вже в теплих оселях.

— Моїй мамі вже 89 років, вона вже помирає — не може вставати, лежить. Ми разом були в квартирі, коли стався удар. Я виносила її на собі! Так вдячна, що мала можливість поставити вікна, що вона тепер в теплі взимку, адже в Сергіївці немає центрального опалення і ми залежимо від електрики. Не багато від неї користі, коли світла немає, — розповідає 66-ти річна пані Наталія.

З нею погоджується її сусідка — теж пані Наталія. Жінка мешкає кількома поверхами вище разом із своєю кицею Сонею.

— У мене в квартирі було 7 градусів тепла, поки не поставили вікна на балконі. Було дуже холодно, знаходитися тут було неможливо. Тепер чекаю, коли стане тепліше, щоб продовжити ремонтні роботи, — каже вона.

Усі, до кого ми завітали, розповідали про свої плани на майбутнє та показували вже зроблені роботи. А ще всі чекають на перемогу і впевнені, що вона обов’язково скоро буде.

Протягом реалізації проєкту учасники отримали до 55 000 грн (64 домогосподарства отримали фінансування на ремонт пошкоджень в будинках, які виникли внаслідок російської агресії, 113 — на модернізацію осель для внутрішньо переміщених осіб з метою утеплення). Команді вдалось допомогти людям в:

Білгород-Дністровському районі: Білгород-Дністровська ОТГ, Сергіївська ОТГ, Мологівська ОТГ, Шабівська ОТГ, Старокозацька ОТГ — 115 бенефіціарів.

Одеському районі: Доброславська ОТГ, Чорноморська ОТГ, Маяківська ОТГ — 39 бенефіціарів.

Роздільнянському районі: Новоборисівська ОТГ, Великомихайлівська ОТГ, Роздільнянська ОТГ — 20 бенефіціарів.

Подільському районі: Окнянська ОТГ — 3 бенефіціари.