Шевченківські дні разом з Карітас

Унікальні українські Шевченківські дні, коли ми віддаємо шану здобуткам Кобзаря і особливо згадуємо митця. До прикладу, учні Сергіївського ліцею читали вірші Тараса Григоровича, але не просто розповідали їх, а порівнювали наскільки ж по-різному може відкриватись одна творчість для дітей 3-го класу та 10-го. Байдуже скільки тобі років — у творчості Кобзаря ти знайдеш щось своє.

У Крутоярівській гімназії ми зіграли у гру «Гордість України — Тарас Шевченко». Дітлахи уявили себе поетами та склали цілий вірш з уривків.

Учні Козацького ліцею відкрили для себе творчу біографію Шевченка. Адже він був не лише поетом, а й талановитим митцем. Поговорили про його важке життя та вічну славу після смерті. Діти були вражені, бо не бачили раніше картин Кобзаря.

Тим часом учні Старокозацького ОЗЗСО почали малювати свої картини за мотивами улюблених творів Шевченка у класах, але закінчували, на жаль, у бомбосховищі. Та навіть скрізь століття українці мають цей незламний дух. Дивізом дня для малечі стали пророчі слова: «Борітеся — поборете! Вам Бог помагає…»

А в Шабівській ОЗЗСО наші педагоги провели арт-терапію «Садок вишневий коло хати». Школярі слухали про життя поета та показували свої емоції наносячи на дерево відповідну фарбу. У кінці ми склали малюнки до купи і у нас вийшов власний вишневий садок!

Такими заняттями наша команда проєкту «Психосоціальна допомога дітям шкільного віку на території Тернопільської, Хмельницької та Одеської областей» хоче нагадати, як важливо пам‘ятати та цінувати минуле!